A kormány rögzíti az üzemanyagok fogyasztói árát három hónapra

2021.11.11. 11:59

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy a kormány 480 forintban szabja meg a benzin és a gázolaj árát.

benzinarstop

Az intézkedés egyelőre három hónapra szól, és az indoklás szerint az az oka, hogy megfékezzék az üzemanyagok áremelkedésének inflációnövelő hatását. A három hónapos árstopot az indokolhatja, hogy a fűtési szezont követően a fosszilis energiahordozók árai általában már mérséklődni szoktak, azaz nem feltétlenül szükséges ennél hosszabb beavatkozás.

A gázolaj és a benzin átlagos ára október óta haladja meg az 500 forintos lélektani határt, amit a kiugróan magas nyersolaj-árfolyammal magyaráznak: a piaci árfolyam jelenleg közelíti a 83 dollárt hordónként.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.