Búcsú a Daimlertől, itt a Mercedes-Benz AG

2022.02.02. 10:05

Megváltoztatta nevét a Daimler AG, és mostantól Mercedes-Benz AG néven folytatja a működését. Az átalakításról szóló tervek már egy évvel ezelőtt megjelentek, most viszont hivatalossá is vált mindez. Ezzel lényegében szétválasztják a személy- és teherautós üzletágat, utóbbi önálló vállalatként, Daimler Truck néven működik tovább. A finanszírozással, lízinggel és biztosítással foglalkozó Daimler Mobilityből Mercedes-Benz Mobility AG lett.

20C0714 078

Az átszervezés egyik fő célja, hogy a Mercedes-Benz AG innentől már kizárólag a Mercedes-Benz, a Mercedes-AMG, a Mercedes-Maybach és a Mercedes-EQ márkákra koncentrálhasson. Ola Källenius Mercedes-vezér szerint ezzel egyértelműsítik, mire is fókuszálnak igazán: a világ legvágyottabb autóit akarják készíteni.

A cégvezető azt sem titkolja, hogy nagy fejlődést vár a lépéstől, mind részvényesi, mind szakmai oldalról. Komolyan rámennek például az autonóm közlekedésre, az intelligens összekapcsolhatóságra, valamint az új mobilitás területeire. A Daimler értéke jelenleg 77 milliárd euró, de ezzel kapcsolatos konkrét növekedési célt még nem jelöltek meg nyilvánosan.