Nem létező BMW állított fel rekordot a Nürburgringen

2022.06.18. 07:16

Hivatalosan csak június 23-án leplezik le az M3-as BMW legújabb, kombi változatát, de már most dicsekszenek vele, hogy milyen gyors.

Konkrétan a Nürburgringen mentek vele egy 7:35,06-os időt, ami önmagában nem lenne olyan nagy szám, viszont állítólag ezzel az M3 Touring lett a leggyorsabb kombi a pályán: egy Mercedes AMG E63 S 4Matic T 7:45-ös rekordjánál sikerült jobbat futni.

A rekord persze inkább csak egy jó ürügy arra, hogy emlegessék az új, kombi M3 Touring érkezését, amelyről így néhány álcázott fotó is nyilvánosságra kerülhetett. Nagy meglepetésről azért nincs szó, a jól ismert hódfogas M4-es orrot kapta meg a 3-as kombi változata, és amennyire tudni lehet, az orrába a háromliteres turbós hathengeres 510 lóerős Competition változatát építik majd. Az M3-as szedán ebben a kiépítésben 3,4 másodperc alatt ugrik százra, és 290 km/h-s végsebességet kínál, a kombi ennél legfeljebb egy-két tized másodperccel és egy-két km/h-val tud kevesebbet.

Az M3 Touring bemutatására egyébként a Goodwood Festival of Speed (június 23-26.) nyitónapján kerítenek sort, így legkésőbb ott kiderül, hogy milyen részleteiben tér el a 3-4-es sorozat eddig ismert sportváltozataitól.