Nyilvánossá válhat a Tesla töltőhálózat

2022.07.08. 13:37

A Tesla egyik legnagyobb vonzereje világszerte az egyszerűen használható, és jól kiépített töltőhálózat, de egyre több jel utal rá, hogy ezt a jövőben más gyártók számára is megnyitnák.

Tesla-Supercharger

Korábban Európában tesztelték a lehetőséget – fizikailag sincs ennek akadálya, hiszen az európai Superchargerek egy ideje már CCS csatlakozót kaptak – most viszont amerikai kormányzati forrásokban utalnak rá, hogy az észak-amerikai Supercharger hálózat megnyílhat más márkák elektromos típusai számára is. A Tesla hálózata jelenleg 1407 állomást számlál Amerikában, de ami ennél is fontosabb, elég egyenletesen oszlik el, gyors, és viszonylag egyszerű használni is.

Úgy néz ki, a lépést a Fehér Ház villanyautó-töltőhálózatok támogatására elkülönített keretéből finanszírozzák a szükséges fizikai átalakításokat a Supercharger hálózatban, amelyek várhatóan ott is a CCS töltőcsatlakozóra való átállásból állnak majd. A kormányzat terve az, hogy évi 250 ezerrel növelik a villanyautó-töltők számát, és erre 700 millió dollárt szánnak.