A Red Bull-lal szállhat be a Formula-1-be a Porsche

2022.07.28. 17:05

Májusban már írtunk róla, hogy a Porsche és/vagy az Audi beszállhat a Formula-1-be. Most újabb információk szivárogtak ki ezzel kapcsolatban. A marokkói Conseil de la Concurrence által közzétett dokumentumok szerint a Porsche a Red Bull partnere lesz, miután 50 százalékos részesedést szerez a Red Bull Technologyban. Ennek eredményeképpen a két gyártó olyan motor fejlesztésébe kezdhet, amivel megfelelnek a Formula-1 2026-os szabályzatának.

000 323W97D

A Conseil által nyilvánosságra hozott dokumentumok ugyan csak a Red Bull Technologyt említik, de minden bizonnyal a teljes Formula-1-es üzletágra kiterjed az üzlet. Hogy ez valóban így van-e, az hamarosan kiderülhet, a két cég ugyanis augusztus 4-én tervezi a nyilvánosság elé tárni együttműködését. A Red Bull egyébként jelenleg a Honda motorjait használja a Formula-1-ben, miután 2025-ig szerződést kötöttek a japán gyártóval. A hírek egyelőre nem szólnak a Red Bull fiókcsapatának számító Alpha Tauri jövőjéről, ám logikus lépés lenne, ha 2026-tól ők is a Porschéval közösen fejlesztett motorokat kapnák meg.

A Porsche amúgy nem az egyetlen Volkswagen-csoporthoz tartozó márka, amellyel kapcsolatban felmerült a Formula-1-be való belépés lehetősége. Az Audinál is vizsgálják ennek feltételeit, a konszern felügyelőbizottságának jóváhagyása mellett.