A Ford retrósította az eleve retró terepjáróját

2022.08.12. 10:31

Az új Ford Bronco bemutatóját nagy várakozás előzte meg, mivel a korábbi generációkat - különösen az 1966 és 1977 között gyártott elsőt - kultusz övezi. A Ford nem is rontotta el a visszatérést, a negyed évszázadnyi hiátus után, 2021-ben bemutatott Bronco ügyesen elegyíti a modern és az eredeti, egyszerű formákat. A márka most azokhoz fordul, akinek ez sem elég.

A 2023-as modellévtől kezdődően mindkét típus (Bronco, Bronco Sport) elérhető lesz az 1966-os előd előtt tisztelgő Heritage Edition kivitelben - akár két-, akár négyajtós változatról van szó. A csomagot főleg az Oxford White fehérre fújt kiegészítőkről lehet felismerni, a festést a tető, a hűtőrács és az exkluzív felnik kapják meg, plusz apróság az autó oldalán végighúzódó díszcsík és a kurzív Bronco felirat.

A Heritage Limited Edition még tovább megy, ezek esetén a meglévő Race Red piros mellett Robin’s Egg Blue babakékben vagy Yellowstone Metallic sárgában is lehet kérni az autót - további érdekesség, hogy az orrot díszítő Ford felirat is piros.

Nem mérik olcsón a stílust, a kínálat alján lévő Bronco Sport Heritage Edition 1,5 literes Ecoboost motorral 34 ezer dollárról (~13 millió forint) indul, a legdrágább, 2,7 literes V6-ossal szerelt Bronco Heritage Limited Edition pedig karcolja a 67 ezret (~25 millió forint), ám a különleges kiadásokra a kereskedések várhatóan komoly felárat tesznek majd.