A McLaren is SUV-t készíthet

2022.08.29. 15:32

A McLaren régóta ellenáll a városi terepjáró bevezetésére vonatkozó ötletnek, még annak ellenére is, hogy sok versenytársa ilyen autókkal jelent meg a piacon. Azzal azonban, hogy a brit autógyártó élén új vezető jelent meg, a dolgok hamarosan akár meg is változhatnak.

1030736

Az iparágban igaz veteránnak számító Michael Leiters még július 1-jén vette át a McLaren Automotive irányítását, és alig két hónap alatt egyértelművé tette, hogy a városi terepjárók piaca mennyire vonzó, ugyanakkor a márka egyelőre nem áll készen az azon való megjelenésre. Leiters amúgy kedveli az SUV-k műfaját, és tapasztalata is van e téren. Ő vezette a Porsche Cayenne fejlesztését, és a Ferrari Purosangue megszületésében is komoly szerepet vállalt.

Leiters nagyon fontos szegmensnek látja a hobbiterepjárókét, ahol a McLarennek is helye lehet. De az erről való gondolkodás jelenleg a vita szakaszában van, és más modellekről is dönteniük kell. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a McLaren jelenlegi kínálatát alkotó típusok némi átfedést mutatnak egymással, míg egy SUV egyedi helyet foglalhatna el, nem a többi gépüktől szipkázná a vásárlókat.