GSe jelzéssel érkezhetnek a jövő sportosabb Opel villanyautói

2022.09.14. 16:31

Az Opel - vagy közvetve a Vauxhall - bejelentette, hogy vadonatúj almárkát dob a piacra, melynek égisze alatt csak elektromos autók sorakoznak majd. Az új márkanév az eddig sportos modelleket jelölő GSi névre rímel: GSe néven érkeznek majd a sportosabb villanyautók.

ezgif.com-gif-maker

A hír nem akkora újdonság, hiszen Mark Adams, az Opel dizájnfőnöke már nyáron arról beszélt a Top Gearnek, hogy folyik a munka egy elektromos Astra hot hatch kifejlesztésén, amit előreláthatóan 2023-ban dobnának piacra. A tervek szerint ez a modell kapja meg először a GSe típusjelzést. Ezzel egy időben pedig az Opel átnevezi a jelenlegi elektromos autó kínálatát: az összes modell az Electric utótagot kapja majd.

Ha valaki nem tudja kivárni a villany-Astrát, annak már most elérhetők a modell tölthető hibrid változatai. Az első GSe jelzéssel ellátott típusok várhatóan 2024-ben érkeznek majd és a termékpaletta csúcsára pozícionálja őket az Opel. Azt is hozzátették, hogy a Stellantis tulajdonában lévő márka már 2028-ig szeretné elérni, hogy csak elektromos autókat gyártsanak.

Forrás: Top Gear