Hónapokon belül a második cég támasztaná fel a DeLoreant

2022.10.28. 06:03

Tavaly januárban jelentették be, hogy 40 év után visszatér az ikonná vált DMC-12, de legalábbis DeLorean Motor Company néven megpróbálják meglovagolni a retró-hullámot és felhasználni a névben rejlő potenciált - augusztusban Alpha 5 néven be is mutattak egy sirályszárnyas elektromos modellt. Az autó elég messze áll az eredetitől, de a cég névhasználata is kérdéses.

Erre utal legalábbis, hogy az eredeti DMC alapító John Z. DeLorean lánya, Kat DeLorean élesen bírálta az új céget, sőt, a mostani bejelentés alapján tesz is az igazáért: új márkát indít DNG Motors, azaz DeLorean Next Generation Motors néven. A cég első modelljének neve is az apa előtt tiszteleg, a Model JZD három betűje az alapító monogramja.

Míg a DeLorean Motor Company 2024-re ígérte az új típusának piaci bevezetését, a DNG Motors teljesíthetetlennek tűnő időpontot, jövő év januárját jelölte meg a gyártás beindítására - stílusosan Detroitban. Az autó első bemutatóját még idén év vége előttre tervezik. Elszántságból és lózungokból sincs hiány: a DNG Motors eddig soha "nem látott típusú mobilitási vállalat" lesz, ami az iparág legnagyobb neveit és komoly háttérrel rendelkező partnercégeket tud maga mellett.

Bizonyos szempontból két új DeLorean jobb, mint egy se, másfelől viszont a régi nevek felhasználása sok esetben valódi értékteremtés nélküli pénzcsinálásnak tűnik. Akárhogy is, annak fényében, hogy az autógyártók milyen kicsinyes dolgokon képesek pereskedni, nagy tételben fogadnánk a két cég közti jogi csatákra.