Gyári ellenőrzésen derült ki: baj van a Suzukik fékjeivel, itthon 66 ezer autót kell visszahívni

2022.11.02. 13:02

Gyengülő fékhatás miatt hívja vissza a Vitara és SX4 S-Cross modellek egy részét a Suzuki Motor Corporation, számításaik szerint az itthon gyártott autók közül 66 ezerre tehető az érintett példányok száma. Bonnár-Csonka Zsuzsanna, az esztergomi autógyár kommunikációs vezetője szerint egy gyári ellenőrzés mutatott rá a fékrásegítő működésének potenciális hibájára, a vákuumrendszerben az egyik visszacsapó szelep motorolaj hatására megdagadhat, így csökken a nyomás.

Ha a hiba jelentkezik, azt a sofőr azonnal érzi, jóval nehezebb lesz nyomni a féket, de érdemes ennél hamarabb utánajárni a dolognak: minden bizonnyal lesz hivatalos értesítés, de alvázszám alapján már most le lehet kérdezni, hogy érintett-e a kocsi, és a garanciaidőn túli autókon is megcsinálják az ingyenes alkatrészcserét.

Mi egy 2016-os évjáratú, 1,6-os dízel Vitarát kérdeztünk le Balló Marci segítségével, az rendben volt, de ha neked vagy ismerősödnek van ilyen autója, nézzetek utána ti is és írjátok meg nekünk Facebook-kommentben, hogy mikori, milyen motoros, és érintett-e az akcióban.