400 ezer kilométerrel eladó ez az egyéves Civic

2022.11.07. 13:00

A Honda Civic aktuális generációját 2021 közepén mutatták be, az első modellek pedig 2021 végén kerültek a gazdáikhoz. Ezek alapján talán joggal feltételezhetjük, hogy ha fel is tűnik pár példány használtan, abban valószínűleg épphogy csak van bennük pár kilométer.

A legtöbbre ez igaz is lehet, de most feltűnt egy eladó példány, amibe kevesebb, mint egy év alatt belepörgettek annyi kilométert, amennyit nagyjából egy autó teljes élettartama alatt szoktak. Számszerűsítve ez 250 ezer mérföldet, vagyis kicsivel több, mint 400 ezer kilométert jelent. Mindezt nagyjából egy év alatt sikerült összehozni, ami azt jelenti, hogy a Civic-be napi bő ezer kilométer pörgött.

A szokatlanul óriási számról azt is hihetnénk, hogy valamiféle elírás és egy – vagy akár két – helyiértékkel túlszaladtak, amikor a hirdetés készült. A helyzet mégis az, hogy ez pontos érték, hiszen az autóhoz elérhető a szervizdokumentáció, amin követhető a teljes életútja.

A feljegyzések szerint a Civic összesen 27 alkalommal járt szervizben 2021 júniusa és 2022 augusztusa között. Meghibásodásról nem esett szó, de az a dokumentációból is jól látható, hogy a folyadékokat becsületesen, időben cserélgették. Az 1,5 literes, turbós benzines és az automataváltó is érintetlenek. Még ha fiatal is az autó, ez akkor is igen derék teljesítménynek tűnik, hiszen az időszakos szervizeken kívül gyakorlatilag csak tankolni kellett.

A Hondát az első tulaja arra használta, hogy orvosi kellékeket szállítson Dallas-ból Houstonba, méghozzá minden nap. Ez oda-vissza nagyságrendileg 800 kilométeres út, amiből ha néha belefért egy nap két út is, akkor simán kijöhet ez az elképesztően nagy futásteljesítmény.

A brutálisan sokat futott Civic-et egyébként Dallas-ban árulják és 19 ezer dollárt, azaz átszámítva nagyjából 7,7 millió forintot kér érte. Ez egy jelentősen nyomott ár, mivel ezzel a felszereltséggel egy új Civic-ért nagyjából 30 ezer dollárt, azaz körülbelül 12 millió kell fizetni.

Forrás: Weeks Motors