A Volkswagen azt ígéri, mostantól minőségibb autókat gyártanak

2022.12.20. 06:08

A Volkswagen nemrég megválasztott új vezetője, Oliver Blume néhány nappal ezelőtt egy vállalati rendezvényen beszélt arról, mit tartogat a jövő az autóipari óriás számára. Az 54 éves szakember szerint – aki a Porsche vezérigazgatója is egyben – új, tisztább dizájnnyelvezetet és minőségi offenzívát hirdettek.

DB2022AU00965 large

Előbbi célja, hogy a Volkswagen modelljeit könnyebben megkülönböztethetővé tegyék más autógyárak típusaitól, míg utóbbi esetében főleg az ID. szériát érintő minőségi kifogásokra reagál a cég.

A gyártó elektromos autóit – és különösen az ID.3-at – ugyanis sok kritika érte a silány beltéri anyaghasználat és az összességében alacsony színvonalú belső tér, valamint a nehezen kezelhető infotainment rendszerek miatt. Blume szerint elsősorban ezeken szeretnének javítani a jövőben, melyet az érintés-visszajelzéses gombok száműzésével már el is kezdtek.

DB2022AU00962 large

A Volkswagen feje ezen kívül röviden arra is kitért, hogy szeretnék átmenteni az elektromos korszakba a márka olyan népszerű és ismert modelljeit, mint a Golf vagy a Tiguan, bár ennek pontos módját jelenleg is vizsgálják.