Kigyulladhatnak a McLaren Arturák

2022.12.24. 11:09

Nagyon nincs könnyű helyzetben a McLaren. Pocsékul sikerült az idei F1-es szezon, folyamatosak az anyagi gondok, ráadásul új modelljük, az Artura gyártását is fel kellett függeszteni minőségi problémák miatt. Sőt! Most az is napvilágot látott, hogy az eddig elkészült példányok egy része tűzveszélyes lehet.

A probléma a magasnyomású üzemanyagrendszerben keresendő. Itt egyes alkatrészeknél a McLaren - az eredeti tervekkel ellentétben - hidegformázott anyacsavarokat használt, melyek a tapasztalatok szerint hajlamosak a kilazulásra. Amennyiben ez megtörténik, könnyen szivárgás léphet fel, a motor forró alkatrészeire folyó   üzemanyag  pedig tüzet okozhat.

Bár konkrét tűzesetről nem tudunk, két különböző autónál is észlelték már a fenti okok miatti szivárgást. Ráadásul a második eset azután történt, hogy a McLaren állítólag javította a hibát.

Mindezek miatt a brit gyártó most 164, idén október 8. és november 14. között készült példány visszahívására kényszerült, melyekben a problémás anyacsavarokat edzett darabokra cserélik.