Hatodjára fogták meg a visszaeső piás sofőrt

2023.01.11. 10:58

Rendszeres visszaesőt fogott a rendőrség. Az ügyészség egy új vádiratban tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság szabjon ki egy férfivel szemben közügyektől eltiltást, járművezetéstől való végleges eltiltást, és ahol látszik, hogy igazán súlyos ügyről van szó, fegyházbüntetést. Magyarország Ügyészségének sajtóközleményéből kiderül, hogy a szóban forgó személy kitartóan meg is dolgozott ezért.

A férfit először 2011-ben ítélték el. Halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra és 10 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélték.

A bíróság 2016-ban a férfit újra ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, visszaesőként 1 év börtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 4 év közügyektől eltiltás büntetésre ítélte.

Majd egy évvel később újra megtörtént. 2017-ben a férfit többek között ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, mint különös visszaesőt 3 év börtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől eltiltás és 3 év közügyektől eltiltás büntetésre ítélte a bíróság.

Ugyanez a férfi, a járművezetéstől való eltiltás hatálya alatt, értelemszerűen jogosítvány nélkül balesetet okozott 2021. decemberében. A Komárom-Esztergom megyei Únyon nem tudta bevenni az egyik jobbost a - közlemény szerint - enyhén jeges úton. Teherautójával átcsúszott a menetirány szerinti bal oldalra, ahol a szembejövővel ütközött. Ezzel kapcsolatban még nem született meg az ítélet, de bő fél évvel később, kétszer egymás után, 2022. júliusban és augusztusban is megállították a rendőrök Tatabányán, amikor személygépkocsit, másszor teherautót vezetett. A közlemény nem említi, hogy a sofőr az utolsó három esetben is ittas lett volna. Az eljárás folyamatban van, ítélet csak a későbbiekben születik.