2023.02.26. 12:20

Mindig kedveltem az olyan elvetemült építéseket, amiknek az alapja valami átlagos, alapból elég lassú autó. Ezek nyilván végtelen pénzt emésztenek fel és kicsit értelmetlenek is, hiszen a végeredmény általában igen korlátozottan használható. De azért van abban valami pikáns, amikor egy fehér Octavia lehagy egy Lamborghini Huracán Performantét.

Forrás: Crew Illegal
Forrás: Crew Illegal

Ebben a pár éves videóban azonban pont ez történik: a Lamborghiniből készített felvételen az látszik, ahogy az autópályán elkezd gyorsulni a Huracán és az Octavia, a végeredmény pedig igen meglepő. A repülőrajtból induló, rögtönzött versenyen a Skoda magabiztosan lenyomja a Lambót. Valószínű, hogy nem egy véletlen találkozásról van szó, hanem tudatosan mérték össze a tuningolt Skodát és az olasz szupersportautót.

Az nem derül ki, hogy mi van a második generációs Octavia motorterében, de ha tippelnünk kéne, a teljesítményét olyan 600-800 lóerő környékét mondanánk, az már elég lehet a Huracán Performante 640 lóereje ellen. Az szinte biztosnak tűnik, hogy összkerekes a Skoda, mivel ekkora teljesítmény mellett még autópályatempónál is elforgatná maga alatt az első kerekeket.

Forrás: Crew Illegal
Forrás: Crew Illegal

Persze érdemes megjegyezni, hogy ez a verseny csak arról szól, hogy egyenesben melyik lép nagyobbat. Bármilyen más helyzetben a Lamborghini csodálatosan finom, mérnöki műremeke egyértelműen összemérhetetlen egy tuningolt Skodával. Mindenesetre az biztos, hogy az épített Octavia tulaja elégedett lehet az autójával.

Forrás: Crew Illegal