Helikoptert is bevet a rendőrség az ellenőrzéshez

2023.03.18. 06:21

A napokban nagyszabású ellenőrzést tartott a rendőrség az M5-ös autópályán, amibe a megszokott eszközökön túl olyanokat is bevetettek, mint a helikopter. A Készenléti Rendőrség helikopterét az művelet irányításának megkönnyítéséhez használták.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A konkrét ellenőrzést hagyományosan, autóval végezték, a helikopteres egység pedig felülről figyelt. A rendőrség célja elmondásuk szerint az volt, hogy a közlekedés biztonságát javítsák azzal, hogy kiszűrik a szabálytalanul közlekedő sofőröket, akiket meg is büntetnek.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Figyelték a leállósáv szabálytalan használatát, a szabálytalan teherautós előzéseket és a passzív biztonsági rendszerek megfelelő használatát is. Az öt és fél órán át tartó akció keretein belül 71 esetben intézkedtek és összesen több, mint másfél millió forint bírságot szabtak ki.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A rendőrök azt mondták, hogy a helikopter igen hatékony eszköznek bizonyult, hiszen a 71 esetből 48-at a légtérből vettek észre és így adták le a jelzést az lentieknek. A rendőrök azt mondják, hogy Bács-Kiskun vármegyében a jövőben is várható hasonló ellenőrzés.

Forrás: Police.hu