A nitrós V8 hajtotta fúrógépnél nincs menőbb

2023.04.15. 19:01 Módosítva: 2023.04.15. 19:01

Timothy Luskin egy olyan csávó, aki abból él, hogy hegeszt. Ezzel sokan vannak így, de nem mindenki pörget ehhez egy remek Youtube-csatornát is, ahol néha elborultabb, néha pedig kimondottan csodás munkákat mutat be. Hála az égnek Tim nem lazázza el, és kiváló kontenttel látja el a nézőket.

A csatornája neve beszédesen TimWelds, tehát innen is sejthető, hogy a fő csapásirány itt is a hegesztés, azért akad pár olyan projektje is, ami egészen másról szól. Például a közelmúltban épített egy olyan fúrógépet, amit egy V8-as motor hajt. Ráadásul nem is arról van szó, hogy egy nagy, autóba való motor főtengelyének a végén valahogy egy fúrószár landolt.

Tim V8-as fúróját simán kézbe lehet venni és úgy lehet vele dolgozni, mint egy akkussal, csak itt a zenei aláfestés sokkal kellemesebb. Ebből következik, hogy maga a motor pici: egy Toyan FS-V800 került a gépbe, ami készen kapható. A nagyjából 2 kilós V8-as mindössze 12-szer 13 centi alapterületű, viszont a 28 köbcentijéből egészséges 4,35 lóerőt hoztak ki. Magáról a motorról írtunk is bővebben.

Úgy tűnik, Timet megihlette a külön kapható egység, ezért úgy döntött, hogy beszereli egy olyan fúróba, amit előtte akku hajtott. Az építés hosszú, körülményes és nem is egészen problémamentes, de a videó végére Tim elkészül a művel. A végeredmény bár lényegesen kompromisszumosabb, mint az árammal hajtott, eredeti változat, tulajdonképpen teljesen használható.

Egy ilyen projekt kiváló példa arra, hogy hogyan lesz egy viszonylag egyszerű és olcsó eszközből baromi bonyolult és rettentő drága. Ugyanakkor az teljesen biztos, hogy semmilyen egyéb fúrógép nem olyan menő, mint Tim V8-cal hajtott, egyedi darabja.

Forrás: TimWelds