Különleges Continental GT S-sel ünnepel a Bentley

2023.04.19. 13:12

Idén lesz húsz éves a Bentley Continental, amelyet egy nagyon ritka GT S kiadással ünnepel meg a cég.

20 Years of Continental GT - 1

A Bentley megadja a módját annak, hogy 20 éve dobták piacra a Continentalt. Az ünnepélyt pedig egy egyedi GT S-sel indították a Shangai Autoshow-n.

Ez az egyedi Continental számos egyedi Mulliner-jegyet mutat be, köztük a beltérben található emlékplaketteket és dizájnmotívumokat, amelyek a típus meghatározó 20 éves fennállását jelzik.

Az egyedi GT S egy sötétszürke Magnetic fantázianevű metálfényezést kapott, amit a visszapillantón, az autó alsó részén és a féknyergen piros színnel egészítettek ki. Mindehhez 22 colos fekete felnik társulnak.

20 Years of Continental GT - 8

A fekete-piros tematikát belül is folytatták, bár itt nagyobb hangsúlyt kapott az utóbbi szín, de azt is amolyan angolosan. A múltidéző, ünnepélyes plakettket, lézergravírozott grafikákat is itt találhatjuk meg; a legszembetűnőbb a fejtámlákra írt Mulliner felirat, valamint a műszerfalon látható gravírozás, ami az első- és a jelenlegi generációs Continental sziluettjét ábrázolja.

20 Years of Continental GT - 4

A különleges, egydarabos kiadást viszont csak a külsőségeiben változtatták meg, a szíve ugyanaz a 4-literes V8-as, amit a "mezei" Continental GT S-ben kaphatunk. 

Az első Continentalt 2003-ban mutatták be, mint a modern kor első új Bentley-je és az első összkerékhajtású Bentley-je. Továbbá ez volt az első W12-es motorral szerelt modell is, amely debütálásakor a világ egyik leggyorsabb négyüléses járműve volt, ugyanis 0-100-as gyorulást 4,8 másodperc alatt tette meg.