Óriási az érdeklődés a BYD legolcsóbb villanyautója iránt

2023.04.25. 16:01

Nagyon sikeres a BYD legolcsóbb villanyautója, ugyanis már az első 24 órában mintegy tízezer előrendelés érkezett a modellre.

byd-seagull---carro-eletrico-popular-6

A Seagull-t a Sanghaji Autóshow-n mutatták be, ami a márka eddigi legolcsóbb villanyautója. A Fiat Panda méretű autó ugyanis átszámolva nagyjából 3,2-3,5 millió forinttól indul.

A Seagull a BYD Ocean sorozatának a része, amely a Dolphin kompakt ferdehátút és a Seal középkategóriás szedánt is magában foglalja.

A vásárlók két akkumulátorcsomag közül választhatnak: egy 30 és egy 38 kWh-s akkupakk közül, amelyből az előbbi 305 kilométer hatótávval rendelkezik, az utóbbi pedig 405-tel. 

Mindkét akkumulátor egyenáramú gyorstöltési képességgel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy az autó fél óra alatt alatt 80 százalékra töltődjön.

Elemzők szerint a BYD Seagullnak minden adottsága megvan ahhoz, hogy piaci szegmensében – ha nem is összességében – a legkelendőbb villanyautó legyen a bevezetésétől számított hat hónapon belül. Ezzel pedig a világ legkelendőbb elektromos autója is lehet, annak ellenére, hogy az autót csak Kínában értékesítik.

(via InsideEVs)