Európában is árulni fogják a Ford F-150 Lightningot, de csak az egyik országban

2023.04.28. 15:01

Még idén elkezdik értékesíteni a Ford F-150 tisztán elektromos verzióját Európában, de a rossz hír az, hogy csak egy országban.

Lightning Norway - Image 7

Tavaly május óta kapható az Egyesült Állomkban a Ford F-150 tisztán elektromos verziója, a Lightning. A batár nagy (végülis európai szemmel) pick-up viszont a kontinensünket nemigen hódította meg, de az amerikai cég most úgy érzi, hogy a Lightningnak van létjogosultsága Európában – végülis csak Norvégiában.

A Ford azzal magyarázta a döntést, hogy a modell megjelenése óta követelik a norvégok, hogy ők is vehessen az elektromos pick-upból. A Ford norvégiai divíziójának ügyvezető igazgatója olyan szép szavakkal számolt be a jelenségről, hogy az elmúlt 25 évben sosem látott még ehhez fogható szenvedélyt és igényt a vásárlók részéről, hogy az F-150 Lightning volánja mögé ülhessenek.”

A modellt viszont először egy limitált darabszámú kiadásban, a F‑150 Lightning Lariat Launch Edition-ben rendelhetik elő. Ezt a kiadást csak super crew cab kialakításban, Antimatter Blue metálfényezéssel fogják gyártani.

A 458 lóerős autóhoz 98 kWh-s akkupakkot adnak, amivel elvileg 240 mérföldet (386 km) lehet megtenni.

Viszont nem kevés pénzért adják, ugyanis a limitált kiadást 1 183 000 norvég koronáért, vagyis nagyjából 38,5 millió forintért lehet megvásárolni. Mivel mi ebből nem kapunk, ezért be kell érnünk egy Ranger Raptorral.