Jön a BMW M5 kombi, és álcázva is kívánatos

2023.06.27. 10:40

A BMW harmadik alkalommal is elkészíti az ötös széria legerősebb verziójának Touring változatát, amiről pár álcázott fotót is közzétettek.

A jelek szerint nagyon bevált a BMW-nek, hogy a jelenlegi M3-as modellt kombi verzióban is kiadták, ugyanis a nagytestvére az M5 is visszatér Touringként. Ahogyan az új BMW M5 limuzin, úgy az új BMW M5 Touring is egy új fejlesztésű, hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával érkezik meg az utakra.

A hibrid hajtáslánc várhatóan nem fog elvenni az M-élményből, ugyanis a V8-as motor megmarad. Az új M5 Touring teljesítményéről viszont még nem esett szó, de ha a kifutó modellt nézzük, ami egy 4.4 literes biturbó V8-al volt felszerelve és ezáltal 600 lóerő és 750 Nm leadására képes, így az új modellnél ennél nagyobb számokra számíthatunk.

Az új BMW M5 Touring első prototípusainak gyakorlati tesztelése a következő napokban kezdődik meg nagyvárosi forgalomban, országutakon és a Münchenhez közeli autópályákon. A nagyteljesítményű hajtáslánc-technológia és a kifinomult futómű-technológia együttműködését ezt követően többek között a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján is megméretik a mérnökök.

Viszont a hivatalos leleplezésre 2024-ig kell várnunk.