Teslákat épít át rendőrautónak a Model PD

2023.06.30. 13:39

Az Egyesült államok rendőri szervei jelenleg olyan elektromos autókat, főként Teslákat használnak, amelyek egyáltalán nem, vagy csak részben vannak felkészítve a rendőri munkára. Ezt az űrt próbálja most betömni a Model PD nevű cég. A vállalat több elektromos járművet is vizsgált az átalakításhoz, például a Rivian R1S-t és az R1T-t is. Végül azonban úgy döntöttek, hogy az első termékük, amellyel piacra lépnek a Tesla Model Y átalakítási csomagját tartalmazza.

Ebben benne van az új hang- és fénytechnika, a pit manőverhez szükséges gallytörő rács, teljesen új, a gyáritól jóval ellenállóbb padlóburkolat és kárpitok, valamint a fizikailag elszeparált, műanyag hátsó üléssor. Persze nem hagyták érintetlenül a Tesla infotainment rendszerét sem, amelyre a USA rendőrségei által használt Windows rendszert telepítették fel a Model PD szakemberei.

A cég tervei szerint még idén több száz Model Y-t fognak átalakítani az USA és Kanada rendőrségei számára és azt is elmondták, hogy a soron következő rendőrautónak átalakított típusuk a Cybertruck lesz, ha végre megkezdi a Tesla az elektromos pickupok sorozatgyártását.

Videó a prototípus Model PD Teslájáról: