Corolla pickup gondolatával kacérkodik a Toyota

2023.08.04. 14:17

Az Egyesült Államokban a pickupok népszerűsége évtizedek óta töretlen. De nemcsak a hatalmas darabok hasítanak, egyre népszerűbbek a kisebb méretűek is. Ebből nem akarnak kimaradni a gyártók, így aztán a Toyota nem tart elképzelhetetlennek egy Corolla pickupot.

Az Automotive News azt írja, hogy a Toyotánál fontolgatják egy ideje, hogy készítenek a kisebb pickupot, méghozzá a Corolla alapjaival. Ez azonban több dolgot is jelenthet.

Forrás: Ismeretlen alkotó / Automotive News
Forrás: Ismeretlen alkotó / Automotive News

Előfordulhat, hogy a japán gyártó tényleg egy Corollából vagy Corolla Crossból készítené el az arra nagyon hasonlító, platós változatot, de akár az is lehet, hogy egy teljesen új modellről lesz szó, és csak az alapok egyeznek. Utóbbira is van példa, gondoljunk csak a Focus-alapú Ford Maverickre.

Az Automotive News úgy tudja, hogy végső döntés még nem született a projekttel kapcsolatban. Ezek alapján egy ilyen modell legkorábban 2027-ben érkezhet, így az már nem a jelenleg futó, hanem a következő Corollával osztozhatna az alapokon.

Forrás: Ismeretlen alkotó / Automotive News
Forrás: Ismeretlen alkotó / Automotive News

Tulajdonképpen mindez logikus döntésnek tűnik, hiszen az alvázas Hilux alá simán befér még egy önhordó kasznis, kisebb méretű pickup. Abból kiindulva, hogy az Egyesült Államokban a Hyundai Santa Cruz és a Ford Maverick is nagyot megy, a Toyotának is lehet esélye.

Ezek egyelőre még elég gyenge lábakon álló információk, de addig is meg tudod tekinteni a látványtervet, amit egy lelkes művész hozott össze. Tulajdonképpen még ilyen nyers tervként se néz ki rosszul, így aztán kíváncsiak lennénk egy valódi Corolla pickupra is.

Forrás: Automotive News