Kiszivárgott képeken az új VW Tiguan

2023.08.23. 16:12

Bár kevés rosszabbul őrzött titok létezik az új Volkswagen Tiguan kinézeténél, most frissen kiszivárgott, az eddigiekhez képest minőségi fotókon is megcsodálhatjuk a modellt.

Annyi biztos, hogy a képek egy MQB-Coding & Retrofit nevű Facebook oldalon tűntek fel, származási helyük azonban ismeretlen. Mindenesetre egyértelmű, hogy az új Tiguan elődjéhez képest lágyabb vonalakat és barátságosabb megjelenést kap.

 A belső teret ábrázoló fotón egyébként megcsodálhatjuk az autó egyik nagy dobásának szánt Driving Experience Switch-et (Vezetési Élmény Kapcsoló) is, mely a menükben való turkálást hivatott jelentősen egyszerűbbé tenni. A megoldásnak hála érintőképernyők nyomkodása helyett egy korong alakú kapcsoló tekergetésével hangosíthatjuk fel a rádiót, kapcsolgathatjuk az összkerékhajtást és válthatunk vezetési üzemmódot.

Az új Tiguan a Volkswagen MQB architektúrájának egy továbbfejlesztett változatára épül, és 1,5 és 2 literes benzines lágy-hibrid, 2 literes dízel lágy-hibrid, valamint 221 vagy 268 lóerős plug-in hibrid hajtáslánccal érkezik, várhatóan 2024 elején.