Kerületeken át tartó autós üldözés zajlott Budapesten

2023.08.31. 18:08

Augusztus 30-án éjfél előtt nem sokkal a budapesti rendőrök egyszerű közúti ellenőrzés céljából próbáltak megállítani egy autóst a Bécsi út és Virágosnyereg út kereszteződésénél, aki azonban az egyenruhásokat látva nagy sebességgel továbbhajtott az Árpád híd irányába. Ezután hosszú, kerületeken átívelő hajsza vette kezdetét.

A menekülő autós először a Könyves Kálmán körútra fordult, majd a Gubacsi úton, Illatos úron, Epreserdő utcán, Ecseri úton majd Üllői úton át ismét visszatért a Könyves Kálmán körútra. Mindeközben több rendőri egység és a zuglói polgárőrség munkatársai végig a nyomában voltak, és többször felszólították a megállásra.

kozter elfogas



A férfit végül akkor sikerült elfogni, mikor a Gyáli útnál elakadt a villamossíneken. Menekülés közben áthajtott több piros lámpán és a szemközti sávban is több ízben haladt.

A 31 éves moldáv állampolgár ellen végül engedély nélküli vezetés miatt eljárás indult, míg a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A férfit őrizetbe vették.