BMW Vision Neue Klasse: a következő generációs BMW-k előfutára

2023.09.02. 16:58

A BMW a januári CES-en mutatta be az  i Vision Dee  tanulmányautót, amely a 2025-ben érkező Neue Klasse formavilágát, megoldásait vetítette előre.

A pár nap múlva kezdődő Müncheni Nemzetközi Autószalonon bemutatásra kerülő BMW Vision Neue Klasse még többet mutat abból, hogy milyenek is lesznek az új generációs BMW-k.

A tanulmányautónak elegáns, letisztult formatervet álmodtak meg a dizájnerek, akik a hagyományőrzésről sem feledkeztek meg, ugyanis több, jellegzetes BMW dizájnelem is felfedezhető a karosszérián, mint a cápaorr, a vese alakú hűtőrács-pár, illetve az oldalablakok hokiütő formájú végződései.

A formaterv mellett a BMW a technológiára is nagy hangsúlyt helyez a Neue Klasse fejlesztésénél. A Vision Neue Klasse tanulmányautóban mutatkozik be az új iDrive, illetve a BMW Panorámakivetítő, amely a szélvédő teljes szélességében képes információkat vetíteni a látótérbe.

A BMW az energiahatékonyság javítása érdekében több új fejlesztésen is dolgozik. Egyrészt az új debreceni gyárban, ahol a Neue Klasse modellek készülnek majd, a sorozatgyártás során nem fognak felhasználni fosszilis tüzelőanyagokat, másrészt tovább fejlesztik az autók energiahatékonyságát.

A Neue Klasse modellekbe továbbfejlesztett akkumulátorcellákat épít majd a BMW, melyek nagyobb energiasűrűség mellett gyorsabb töltést, illetve nagyobb hatótávolságot tesznek lehetővé.

Forrás: BMW