Elektromos oldtimer Rolls-Royce Nagy-Britanniából

2023.09.02. 16:57

A Lunaz Design egy klasszikus brit autók elektromos átalakítására szakosodott cég. Az elmúlt években számos régi Aston Martin, Bentley, Jaguar, Range Rover és Rolls-Royce újult meg, illetve kapott elektromos meghajtást műhelyükben.

Legújabb munkájuk egy 1960-as Rolls-Royce Silver Cloud II, melynek különlegessége, hogy első tulajdonosa Sophia Loren Oscar-díjas színésznő volt.

A Lunaz Design teljes körűen felújította a luxusautó karosszériáját és belterét is. A karosszéria stílusos, kétszínű fényezést kapott, az utastérbe pedig olyan kényelmi berendezéseket építettek, mint a hátsó ülésfűtés, az Apple CarPlay és Android Auto kompatibilis fejegység, illetve USB-C csatlakozók.

A Rolls-Royce eredeti, 6,2 V8-as motorját raktárba helyezték, így az autó igény szerint bármikor visszaalakítható benzinmotorosra. A beépített elektromos motor és az akkumulátor technikai adatait nem közölték, de az egyik korábbi, hasonló átalakítás során 80 kWh kapacitású telepeket használtak, amelyek körülbelül 480 kilométeres hatótávolságot biztosítottak az átalakított autónak, így valószínűleg ebben az esetben is hasonló specifikációval dolgoztak.

A luxusautó felújítását és átalakítását, amely egy korábbi, hasonló átalakítás alapján körülbelül 160 millió forintba kerülhetett, egy szállodalánc megbízásából végezte el a Lunaz Design.

Forrás: Lunaz Design, driving.co.uk