Az Auchan kifüstölte parkolóiból az illegális versenyzőket, driftelőket

2023.09.29. 16:03

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Auchan Magyarország Kft. összefogásának eredményeképpen augusztus végére lényegében megszűntek az illegális versenyek Pest vármegye legkedveltebb „versenypályáin”, a Fóti és a Dunakeszi Auchan környékén – jelentette be a rendőrség sajtótájékoztatóján Czene-Joó Ádám, a Dunakeszi Rendőrkapitányság közlekedésrendészetének hadnagya, írta a Közlekedésbiztonság szaklap.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint az akcióra azért volt szükség, mert előfordult, hogy 500 autó is megjelent az ilyen illegális eseményeken, ahol akár ezer néző is volt.

Korábban az ilyen eseményeket könnyű volt megtalálnia a rendőrségnek, ugyanis a közösségi médiában hirdették őket, de az elmúlt időben ezek már spontán történtek.

Emiatt az Auchan a nyitvatartási időn kívül behajtási tilalmat vezetett be a parkolóiba. Emiatt a rendőrség már jogosan felléphet az este és éjszaka ott összegyűlt versenyzőkkel és szurkolóikkal szemben.

Felidézték, hogy a rendőrség júliusban több akciót is tartott az Auchan parkolóiban és környékén, amelyek során 70 embert megbírságoltak, vagy feljelentettek különböző szabálysértésekért. Ezzel összesen másfél millió forintnyi büntetést szabtak ki. Valamint 12 autó forgalmi engedélyét elvették. Czene-Joó Ádám ugyanakkor a Közlekedésbiztonságnak azt is elmondta, hogy további kilenc jármű esetében kezdeményezték még a közlekedési hatóságnál, hogy rendeljék be azokat is műszaki vizsgára. És meglehet, hogy még az sem a végső szám. 

Augusztus végére az illegális versenyek nagyrészt megszűntek, ami az Auchan új szabályának, valamint a nemrég kihelyezett 30 km/h-ás sebességkorlátozást előíró tábláknak is köszönhető.

A rendőrség azért továbbra is ellenőrizni fogja a versenyzésre alkalmass utakat, területeket, de bíznak abban, hogy az Auchan példáját több kereskedő és vállalkozás is követni fogja.