Elítélték Bernie Ecclestonet: elfelejtette, hogy 650 millió dollárja csücsül Szingapúrban

2023.10.13. 10:01

Bernie Ecclestone, a Formula-1 korábbi híres-hírhedt első embere súlyos adócsalási ügybe keveredett: a vádak szerint 2015-ben nem vallotta be, hogy többi vagyona mellett 650 millió dollárral is rendelkezik egy szingapúri cégben.

Az ügyészek szerint az üzletember tudatosan hamis, félrevezető kijelentést tett a brit adóhatóság ellenőreinek, mikor nemmel felelt arra a kérdésre, hogy rendelkezik-e további érdekeltségekkel az Egyesült Királyságon belüli vagy kívüli befektetési alapokban. Bár a brit üzletember korábban ártatlannak vallotta magát, a csütörtöki, Southwark koronabíróságon tartott tárgyaláson elismerte a bűnösségét.

GettyImages-1247853368


A vádlott ügyvédei azzal védekeztek, hogy szándékosság helyett Ecclestone pusztán nem volt teljesen tisztában az adótörvényekkel, így nem tudta, hogy a szóban forgó 650 millió dollár is adóköteles.

A bíróság végül tizenhét hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a 92 éves üzletember. Az ítélet során enyhítő körülményként vették figyelembe Ecclestone korát, egészségi állapotát és büntetlen előéletét.

Forrás: independent.co.uk