Adócsaló luxusautókat foglaltak le Indiában

2021.08.20. 15:55

Aligha számítottak komoly kellemetlenségekre azok a kőgazdag indiaiak, akik a helyi függetlenség napján, múlt vasárnap szerveztek egy közös autós túrát. Természetesen méregdrága luxus- és sportautóikkal vettek részt a guruláson, Haidarábád repülőtere közelében viszont kiintették őket a forgalomból a rendőrök.

india

A tizenöt megállított autóból tizenegyet azonnal le is foglaltak, méghozzá adócsalás miatt. A hatóságok jó ideje figyelték már a zömében 25 és 35 év közötti sofőröket, akik komoly autógyűjteménnyel rendelkeznek, Maseratik, Lamborghinik, Ferrarik és Rolls-Royce-ok színesítik kollekciójukat. Csak éppen adót nem nagyon fizetnek utánuk, legalábbis nem odahaza. Inkább olyan államokban helyeztetik forgalomba a kocsikat, ahol alacsonyabbak a sarcok.

Az érintett Telangána államban különösen drága ilyen luxusautókat tartani, az adó sokszor a jármű újkori értékének mintegy 14 százalékát teszi ki, aztán az évek előrehaladtával fokozatosan csökken. Más indiai államokban jóval visszafogottabbak a közterhek, nem véletlen tehát a motiváció, hogy inkább ott fizessenek.

A hírek szerint egyébként a lefoglalt autók tulajdonosai közül többen politikusok vagy nagyvállalkozók családtagjai. Elkobzott járműveiket visszakaphatják, amint kiegyenlítik a fennálló adótartozást.