Hátsó ablak nélkül, 872 lóerővel érkezik a Polestar 5

2023.11.10. 15:57

A Los Angelesben tartott Polestar Day rendezvény keretein belül mutatta be legújabb modelljét a kínai kezekben lévő svéd gyártó. A Polestar 5 egy báránybőrbe bújtatott farkas, ami a brand új irányvonala szerint nem kap hátsó ablakot.

Az új modell amolyan polestarosan letisztult, de mégis modern megjelenést kapott, melyen itt-ott felfedezni némi teslás beütést. A bumeráng alakú kettős első fényszórók, valamint a far teljes szélességében végig futó, majd lekonyuló hátsó lámpák mindenesetre eredeti és látványos megoldások, ahogy a rendkívül enyhe lejtésű tetővonal is kellemes adalék.


A letisztult külsőhöz azonban hipersportautókra jellemző teljesítmény társul: a 800 voltos architektúrájú rendszer két villanymotorja 872 lóerővel és 900 Nm nyomatékkal radírozza le a gumikat.


A brutális számok mellett fejlett akkumulátort is ígér a gyártó, melyet a StoreDot vállalattal közösen fejlesztenek. A cél egy olyan energiatároló megalkotása, mely öt perc alatt 161 km megtételére elég áramot képes felvenni, bármiféle elhasználódás és kapacitásvesztés nélkül. Bár az új akkumulátort Polestar 5 prototípusokban hamarosan tesztelni fogják, nem egyértelmű, hogy már az első tömeg gyártott példányok is kapnak-e a technológiából.


A rendezvény keretében a már korábban bejelentett, szintén hátsó ablak nélküli Polestar 4-ről is kaptunk néhány új információt. A modell rendkívül fejlett önvezető rendszert kap, mely autópályán már egyáltalán nem igényli a sofőr felügyeletét, de más helyzetekben is nagyrészt magától elboldogul majd.