Eladó az egyik legritkább Nissan GT-R

2023.11.13. 09:46

Eladóvá vált egy Nissan GT-R50 by Italdesign, ami nemcsak az egyik legritkább GT-R, de talán az egyik legmegosztóbb külsővel rendelkező is. Az autó egyébként a Skyline GT-R ötvenedik születésnapjára készült még 2018-ban. Eredetileg 50 darab készült volna belőle, de végül csak 18 lett. A most eladásra került darab a tizenegyedik.

Az eredetileg 990 ezer euróba (2018-ban ez kb. 319 millió forintot jelentett) kerülő autóban egy kézzel összeszerelt és a Nismo által finomhangolt 3,8 literes, V6-os, duplaturbós motor foglal helyet, ami 720 lóerőt és 780 Nm nyomatékot képes leadni. Többek között jobb üzemanyag-befecskendezőket, feljavított dugattyúkat és az újratervezett kipufogórendszert, GT3-as turbófeltöltőket is kapott.

A futómű és a fékrendszer sem egyezik a GT-R gyári megoldásával: többek közt aktív Bilstein lengéscsillapítókat és elöl hat- hátul pedig négydugattyús Brembo féknyergeket alkalmaztak.

A GT-R50 tetővonala alacsonyabb a gyárinál, de az eleje és hátulja csaknem teljesen át lett faragva. Az autó formaterve egyébként a Nissan londoni és amerikai tervezőstúdióiban készült, míg a projekt összehangolását, a tervezés mérnöki részét és a gyártást az Italdesign csinálta.

Az 11. GT-R50-et az opcionális Liquid Silver Metallic fényezésben kérték, Nismo Red színű kiegészítésekkel, valamint az opcionális hidraulikus hátsó szárnnyal szerelték - így az autó új korában 1,05 millió euróban került. Eddig csak egy tulajdonosa volt, és összesen 191 kilométert gurultak vele, de azt is csak a szállítás alatt.

Meglepő módon az autó árát annyira nem érintette az infláció, ugyanis indulóára 950 000 euróról indul - viszont árverésen fog elkelni november 25-én, vagyis biztos, hogy drágábban cserél gazdát a GT-R50.