Rendőrség: aki nem képes bekötni magát, menjen inkább busszal

2023.11.14. 06:07

Meglepően ingerült hangvételű írás jelent meg a police.hu-n, melyben néhány „gyalázatos" statisztikai adatot osztottak meg az egyenruhások az októberi hónapról. Úgy tűnik, kezd elfogyni a rendőrség türelme.

A szóban forgó időszakban – a biztonsági övek használatát hangsúlyozó CsaT(T)lakozz kampány ellenére – 10 700 olyan autóst fogtak Magyarország útjain, aki nem kötötte be magát. Ennél is rosszabb, hogy közel 200-an a gyermekük testi épségét és életét veszélyeztették azzal, hogy nem használtak gyerekülést.

rendőrség


„A kifogások tárháza persze kimeríthetetlen: „kényelmetlen”, vagy „épp csak leugrottam a boltba/óvodába/iskolába…” Mindent (is) hallottunk már." - fogalmaz a police.hu.

A cikk végül egy ingerült bekezdéssel zárul: „Van egy minden problémát megoldó jó tanácsunk, amit eddig azért nem vetettünk be, nehogy cinizmussal bélyegezzenek meg minket. Azoknak, akik az unásig ismételt rendőrségi üzenetek és a szabályok ellenére nem képesek bekötni magukat [...], javasoljuk, hogy használják a közösségi közlekedést! Ott – kevés kivételtől eltekintve – nem lesz kényelmetlen a biztonsági öv."