Frontálisan ütközött két vonat Sápnál - fotókkal (frissítve)

2023.11.15. 06:05 Módosítva: 2023.11.15. 06:09

Eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy személyvonat és egy tehervonat Sáp településen, a vasútállomásnál.

A személyvonat Püspökladány irányába haladt, a tehervonat onnan érkezett. A püspökladányi, szoboszlói, berettyóújfalui és karcagi hivatásos tűzoltók vonultak ki a baleset helyszínére, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a személyvonatból - közölte szerdán reggel - 5 óra előtt - a katasztrófavédelem. 

A személyvonaton a vezetővel együtt öt ember utazott. A tehervonat 60 km/h sebességgel haladt, a személyvonat pedig az állomáson lassítva közlekedett. 

Ppladány

A Mávinform azt írta, hogy a baleset a Püspökladány–Biharkeresztes vonalon történt szerdán hajnali 4:20-kor. Egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe Sáp állomáson a számára behaladást tiltó jelzést, meghaladta a jelzőt és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak. A balesetben egy ember súlyosan, négy ember pedig könnyebben sérült. 

 A sápi vonatbaleset miatt a következő változások léptek életbe a vonatközlekedésben: 

  • Püspökladány és Berettyóújfalu között szünetel a vonatközlekedés a helyszínelés ideje alatt. Az utasokat pótlóbuszok szállítják ezen a szakaszon. Az erre utazók hosszabb eljutási idővel számoljanak.
  • A vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják a Berettyóújfalu-Debrecen, Berettyóújfalu-Kaba és Berettyóújfalu-Püspökladány között közlekedő Volánbusz járatokon.
  • A Brassóból a Keleti pályaudvarig közlekedő Corona InterCity (406) utasait csak Biharkeresztesig közlekedett. Az utasait egy másik vonattal (6429) Berettyóújfaluig, onnan Püspökladányig pedig pótlóbusszal szállítjuk el. Püspökladánytól alkalmas vonattal utazhatnak a Keleti pályaudvarig. A nemzetközi jegyeiket elfogadják a főváros felé közlekedő vonatokon.