Ez a Challenger egy Honda Civic, hiszen Mitsuoka

2023.11.17. 12:11

Japánban nincs megállás, a retro karosszériáiról híres Mitsuoka pedig szerencsére máris előállt legújabb koncepciójával. A 2008-as Dodge Challenger formavilágát idéző M55 Concept nem okoz csalódást, a lemezek alatt pedig egy megbízható Honda Civic technikája lapul, úgyhogy gond egy szál se.

Mitsuoka-M55-Concept-Honda-Civic-FL1-hatchback Totalcar

Tudom, hogy a Mitsuoka egy Toyota Yarisból is képes Jaguar Mk II-t faragni, ám személyes kedvencem a Buddy, vagyis a klasszikus Chevy Blazer vagy épp Tahoe orrát a Toyota RAV4-gyel ötvöző kompakt SUV. Nem értem, miért nem hozza be Európába a Toyota, egyértelműen szükségünk lenne rá.

Ugyanezen az amerikai vonalon maradva a Mitsuoka újdonsága az M55 Concept, ami legalább annyira durván koppintja a Dodge lassan húszéves izomautóját, mint annak idején, a hetvenes években az első Toyota Celica tette az aktuális Ford Mustanggal.

Ami a teljesítményt illeti, a Honda Civic hajtáslánc igaz, hogy a maga 180 lóerejét az első kerekekre küldi, de legalább hatsebességes kézi váltóval is meglepi az M55 Concept vezetőjét.

A Mitsuokát 1968-ban alapították, és bár az M55 egyelőre szigorúan koncepció, ha esetleg Tokióban jársz, megtekintheted a Mitsuoka Azabu szalonban november 24. és december 16. között, majd januárban a Mitsuoka Toyama kereskedésben is. Toyama egy bő négyszázezres város egy kellemes öböllel, és így is van Mitsuoka szalonja. Ideális lakóhely.