Ilyen Yarist még tuti nem láttál

2023.02.20. 06:34

A Mitsuoka egy japán autók átalakítására szakosodott cég, több típushoz is kínálnak retro átalakító készleteket. Legutóbb például a Toyota RAV4-et  öltöztették át  a nyolcvanas évek stílusában.

Legnépszerűbb típusuk a Mitsuoka Viewt, melyet 30 évvel ezelőtt, a Nissan Micra alapjaira építve mutattak be. Az átalakítás során a hatvanas évek ikonikus brit autójára, a Jaguar Mk II-re hajazó első és hátsó kialakítást kapott az autó.

A kis japán cég legújabb típusa a Mitsuoka Viewt Story, amit az aktuális Toyota Yaris alapjaira készítettek el. Az autó orrkialakítása továbbra is a hatvanas évekbeli Jaguárra hasonlít, viszont ezúttal maradtak a praktikusabb, ötajtós formánál, a Yaris hátuljára egy új lámpát és egy átalakított lökhárítót illesztettek. A múltidéző dizájnt a króm dísztárcsás felnik teszik teljessé. Hogy a végeredmény szép-e, azt mindenki döntse el maga, az viszont kétségtelen, hogy kitűnik a mai autók formatervéből.

A műszaki tartalom egyébként nem változott, a Yaris hajtásláncai közül mindegyik elérhető a modellhez, így akár hibrid meghajtással is választható a retro kisautó.

A Mitsuoka Viewt Story induló ára kicsivel több, mint 3 millió japán jen, vagyis körülbelül 8 millió forintnak megfelelő összeg.

Forrás: Mitsuoka