Egy száguldozó házat üldöztek Amerikában a rendőrök

2023.12.06. 17:32

Amerikában elég gyakori az autós üldözés. Ezeknek sok esetben nincs jó vége, hiszen ha a rendőrség járművei esetleg lassabbak is lennének, ők többen vannak és megoldják. Nemrég viszont nem egy náluk gyorsabb vagy erősebb, hanem egy sokkal nagyobb objektum, konkrétan egy ház menekült előlük.

Legalábbis Excelsior Springs rendőrségének felvételeinek első felében csak ennyit látni. A fedélzeti kamera felvette, ahogy az úton alig fér el a trélerre felpakolt könnyűszerkezetes ház, amit egy lelkes pickupos húzott. Ám nem volt a helyzet magaslatán, nem véletlenül akarta megállítani a rendőrség.

A jelentések szerint nagyjából olyan 48 km/h-val haladt a vontatmány és elég bizonytalanul imbolygott az úton. A rendőrség fény és hangjelzésekkel utasította a sofőrt, hogy álljon meg, ám erre nem reagált. Amikor többen körbevették, akkor a sofőr rátaposott a gázra és menekülni kezdett.

Érdekes lehet, hogy vajon mi járhatott a sofőr fejében, amikor gyorsítani kezdett. Ki gondolná azt egy ilyen helyzetben, hogy egy hatalmas házzal az utánfutóján van esélye meglógni több rendőrautó elől? A lényeg, hogy megpróbálta és néhány kilométeren keresztül üldözték is a rendőrök. Egyszer még egy szöges útzárat is bevetettek a szerelvény ellen, de azt nem tudták időben kidobni elé, így nem jött be.

Az autós üldözésnek végül egy galád bal kanyar vetett véget, amelyet nem tudott rendesen bevenni a sofőr. Nemcsak a pickupot sikerült itt lezúznia, de az utánfutót is, bár a ház meglepő módon egészen egyben maradt. A rendőrök elfogták és letartóztatták a férfit, aki később börtönbe került. A helyi rendőrök büszkén meséltek a sikeres akcióról és hozzátették, hogy nem fogják egy hamar elfelejteni.