Koordinátákkal jelentették be az új Alfa Romeo nevét

2023.12.07. 12:23

Régóta terjednek pletykák arra vonatkozóan, hogy az Alfa Romeo következő modellje egy B-szegmensbe tartozó, tisztán elektromos modell lesz. Ezt egyelőre nem erősítették meg, ám a gyártó oldalára kikerült egy különös videó, mely miatt a nevéhez kapcsolódó pletykák bebizonyosodni látszódnak.

Az X-re tett ki egy videót az olasz gyártó, melyen koordináták váltogatják egymást elég gyorsan. Ha valaki le akarja olvasni őket, akkor érdemes a videót megállítani mindegyiknél. Ha ezt megtesszük és kimásoljuk a számokat, akkor a térképen az Arese múzeum, a baloccói tesztpálya, a Stelvio-hágó és a Brenner-hágó jelenik meg. Ezek közül kifejezetten az utóbbi érdekes, hiszen az autó nevéről szóló pletykák szerint Brennerónak fogják hívni. Így nem csak a Stelvio és a Tonale modellek kapják majd a nevüket egy-egy hágóról, de valószínűleg az új modell is.

A bemutató várhatóan 2024 első felében esedékes és eddig annyit tudni, hogy egy B-szegmensbe tartozó városi crossovert dobnak majd piacra. Emellett várhatóan ez lesz a márka első szériában gyártott tisztán elektromos modellje és alapjaiban osztozik majd a Jeep AvengerrelFiat 600-zal. Ezek miatt pedig azt is lehet sejteni, hogy a tisztán elektromos hajtás mellett elérhető lesz egy lágy hibrid rendszerrel is.

Arról is elindultak már találgatások, hogy az Alfa Romeo hamarosan kijön egy nagyméretű SUV modellel kifejezetten Észak-Amerika számára. Illetve azt korábban már bejelentették, hogy a már most is futó Giulia és Stelvio modellek várhatóan elektromosak lesznek a következő generációjukra.

Forrás: Motor1