Sietősen előzgetett az M3-ason a Mercedeses, majd állóra fékezte a fél autópályát

2023.12.08. 15:57

Előfordul, hogy az ember siet vagy egyszerűen csak türelmetlen, ami meglátszik a vezetési stílusán. Ennek ismeretében nagyon siethetett az a mercedeses, aki az M3-as autópálya bevezető szakaszán kerülgette az autókat több-kevesebb - inkább kevesebb - sikerrel.

Az egész esetet egy autós fedélzeti kamerája vette fel, amely nemcsak az autó előtti, de a mögötte lévő utat is rögzítette. Így már a konfliktus előtt is látható, hogy a Mercedes SUV index nélkül kivág a sorok közül és nagy sebességgel kezd bele az előzésbe a külső sávból. A kamerás autót jobbról előzi, majd bevág elé, hogy kielőzzön egy teherautót.

Mivel nagyon kapkodott és az indexét sem használta, az éppen belső sávból kisoroló furgonos nem vette észre a pofátlan Mercedest. Majdnem összeütköztek, de végül mindketten korrigáltak. A Mercedes ehhez fékezett és jobbra rántotta a kormányt, amivel elkapta a teherautó tükrét. A videó alapján valamelyik jármű visszapillantójából még egy darab is kitört.

Ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen a történtek miatt a mercedeses annyira bedühödött, hogy intenzív lassítással megfogott az M3 bevezető három sávjából kettőt. Egészen állóra fékezett le csak azért, hogy átkiabálhasson a teherautó sofőrjének - mintha ő bármit is tehetne az egészről. Ezzel nemcsak azokat veszélyeztette, akiket kerülgetett, de mindenkit, akinek miatta állóra kellett fékezni.

Ezek után mintha mi sem történt volna, a Mercedes elhajtott és végre egyszer használta az indexét. Kijutott vele a kanyarodósávba és eltűnt. Mintha nem is veszélyeztette volna az autópálya forgalmát és nem sodort volna életveszélyes helyzetbe több autóst is egyszerre.