Mit tippelsz, mennyit megy full támadásban egy S8 Plus az Autobahnon?

2023.12.12. 17:36 Módosítva: 2023.12.12. 17:38

Az Audi legnagyobb limuzinjából ugyan nincs RS változat, de az S8 Plus se egy szerény darab: négyliteres V8 van az orrában, amit két turbóval fújtak meg. A csúcsteljesítménye 605 lóerő, a maximális nyomatéka pedig 750 Nm, tehát haladós autóról van szó.

A Plus végsebességét is limitálták, de igen magasan: 305 km/h-ig engedi a száguldást az elektronika. Van azonban olyan, aki nem hisz az adatoknak, mindent inkább kipróbál élesben.

Forrás: AutoTopNL
Forrás: AutoTopNL

Most is ez történt: az S8 Plust elvitték az Autobahn sebességkorlát nélküli részére, hogy rendesen megküldjék. Tulajdonképpen ezt az autót ide találták ki, hiszen egy borzasztóan erős, stabil szedán, amiben mindent rendesen túlméreteztek, ahogy azt az ilyen autóknál szokás. Így hát a tempózás egy ilyen autónál nem kihívás, erre tervezték.

Forrás: AutoTopNL
Forrás: AutoTopNL

A 605 lóerős V8-as könnyedén fel is gyorsítja a nagy limót 300 fölé, az viszont érdekes, hogy nem áll meg 305-nél. A 2017-es autóból jó eséllyel már korábban kikerült a limiter, esetleg az óra pontatlan és az autó rendszere máshonnan húzza be a tempóra vonatkozó adatot.

A sofőr végül 315 km/h-ig tolta neki, és ez még nem az igazi végsebesség volt, hiszen nem a kraft fogyott el, hanem a forgalom miatt le kellett lassítani. Ez mindenképp impresszív teljesítmény egy olyan autótól, amiben fejedelmi kényelemben utazhat négy ember. 130-cal vagy 300-zal, az már szinte mindegy.

Forrás: AutoTopNL