Megijedt a vevőtől a hirdető, ezért lelépett az autóval és a pénzzel

2023.12.20. 08:51

Autóvásárlás során óvatosnak kell lenni, mert rengeteg az aljas hirdető. Nemcsak arra kell odafigyelni, hogy ne sózzanak ránk egy lelakott roncsot, de arra is, hogy a helyszínen ne érjen minket kár. Ezt valószínűleg egy életre megtanulta az a 22 éves férfi, aki majdnem elvesztette az autót és a vételárat is egyszerre.

December 17-én délutánra beszélte meg a találkozót az eladóval, hogy ott megnézze az interneten kiszemelt autót. Meg is érkezett Balatonboglárra az eladóval együtt, aki magán kívül még 4 társát is vitte. A jóhiszemű vevő átnézte a járművet, és jónak találta, így átadta érte a vételárat.

Ezután fel akarta rakni trélerre, hogy azzal vigye tovább, ám az eladó felajánlotta, hogy majd ő felgurul rá. Beült és a vásárló pénzével a zsebében egyszerűen elhajtott a helyszínről. Az átvert férfi azonnal hívta a hatóságokat. Ők rövid időn belül azonosították az elkövetőt, aki emiatt inkább bement a rendőrségre és feladta magát.

eladó Audi

Kiderült, hogy egy 20 éves budapesti lakosról van szó, akit a fonyódi nyomozók kihallgattak. Ennek során hangzott el a legszórakoztatóbb állítás, miszerint azért hajtott el az autóval, mert nagyon megijedt a vevőtől - és félelmében a vételár is nála maradt. A nyomozás során a pénzt egyébként lefoglalták az elkövetőtől és visszajuttatták azt a vásárlónak, akit így végül nem ért anyagi kár.

Forrás: Police.hu