Megszólalt a Suzuki esztergomi gyárának leállásáról

2024.01.15. 18:48

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy egy hétre leáll a Suzuki esztergomi gyára, ugyanis ellátási gondok adódtak a Vörös-tengeren.

Az egyhetes leállás nagyjából kétezer munkavállaló munkáját érinti, de ők ettől függetlenül megkapják a teljes bérüket - közölte a Suzuki a Világgazdasággal.

Az egyhetes leállással nagyjából 4500 autó mínuszba kerül a gyár, de ezt a későbbiekben pótolni fogják. Az érintett hajó, amelyen a szükséges motorok vannak a jövőben alternatív útvonalon közlekedik, amivel átmenetileg megoldódik a problémájuk. A tervek szerint a gyártás január 22-én indulhat újra. 

A Suzuki mellett több gyártó is kénytelen volt felfüggeszteni a termelést, köztük a Tesla berlini gyára és a Volvo belgiumi üzeme. A vörös-tengeri fegyveres konfliktus autóiparra gyakorolt hatásairól szóló cikkünkből az is  kiderül , hogy a többi gyártó közül a Stellantis, a BMW, a Volkswagent és a Renault egyelőre nem szembesült gyártási, beszállítási nehézségekkel, ha azonban a krízis elhúzódik, ez megváltozhat.