Nagy felfordulást okozott egy üzemanyagot eregető kisteherautó Gyulán

2024.01.18. 06:04

Bár egy baleseti helyszínelés rutin munka a rendőrségnek, néha azért akadnak különlegesebb esetek. Január 3-án például Gyula közelében okozott jókora felfordulást egy műszaki hibás kisteherautó.

Az eset ártatlanul kezdődött: anyagi kárral járó közúti balesetről érkezett bejelentés a rendőrséghez Gyula külterületén. A kiérkező egyenruhások hamar észrevették, hogy gázolaj került az úttestre – ezen csúszott meg a pórul járt sofőr.



A rendőrök az üzemanyagcsíkot követve a műszaki hibás jármű keresésére indultak, ám mielőtt megtalálhatták volna, újabb baleset történt a közelben, az előzővel megegyező okból. A Gyulai Rendőrkapitányság munkatársai végül aprólékos munkával, több órányi kamerafelvétel elemzése után megtalálták a vétkes kisteherautót, mely Füzesgyarmatról indult, és Dobozon keresztül Gyulára tartott.

A jármű vezetője elmondta, hogy bár menet közben a műszerfalon felvillant egy hibajelzés, csak később vette észre, hogy mekkora a baj. Ekkor egy ismerőse segítségével kicseréltek egy tömítést, majd továbbhaladtak.

Mivel a férfi a KRESZ előírásai ellenére nem győződött meg arról, hogy a műszaki hiba okozott-e szennyeződést az úton, a Gyulai Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított ellene.

Forrás: police.hu