Őrülten menő ez a mini Saab 900 Turbo, amiben van egy kis Honda is

2024.01.23. 17:26

Az utóbbi években hihetetlenül népszerű lett sokunk első autója, vagyis a pedálos Moszkvics. Ha azért annyira rajongtunk gyerekként, vajon mit szóltunk volna egy ilyen csodálatos, benzinnel hajtott Saabhoz?

Igen, a legendás Saab 900 Turbóból is készült gyerekeknek szánt kisautó, és még úgy is óriási birtoklási vágyat ébreszt, hogy jó eséllyel a legtöbben már bele se férnénk.

Az egyedi csővázra épített Saabot a finn Lokari gyártotta, és Lokari Saab Convertible Junior 006 G-Kart néven érdemes keresni. Kreatív részlet az eredetivel látszólag egyáltalán nem egyező számozás: ez valószínűleg azért lett 006, mert az tulajdonképpen 900, csak épp fejjel lefelé.

A csővázra került rá az üvegszálas kaszni, ami bár ebben a formában a kevésbé hasonlít az eredeti Saab baseball sapkára hasonlító fazonjára, egy szinte függőleges szélvédőt még rakhattak volna rá.

A beltérben az igazi 900-as műszerfalát is szépen megcsinálták, a műszerek viszont csak dekorációk, nem működnek. A gyártó szerint két gyerek fér el a mini Saab utasterében.

Ezt a kisautót nem pedállal lehet hajtani, megy önerőből is: hátra egy 144 köbcentis, 5 lóerős Honda GX140-es egyhengeres benzinmotort szereltek. A motor a hátsó kerekeket hajtja, a megállásról dobfék gondoskodik. Finom részlet, hogy sok gokarttól eltérően ezt nem kell berántani, van benne önindító.

A konkrét példányt a Bring a trailer aukciós oldalon árulják, a cikk írásának pillanatában 1875 dolláron, azaz nagyjából 650 ezer forinton áll a licit. Semmiképp nem olcsó, de az biztos, hogy aki megveszi, egy különleges ritkaságra teszi majd rá a kezét.

Forrás: Bring a trailer