Gyanús lett a vevőnek, hogy lopott az autó, maga kereste meg a tulajdonost

2024.01.26. 06:09

Egy 70 éves Kecskeméti lakos 2023. augusztus 25-én elment vásárolni, majd miután hazaért, kirakózással múlatta az időt. Hamarosan észrevette, hogy a bejárati ajtóból eltűnt a lakáskulcsa, de autója forgalmi engedélyének és kulcsának is lába kélt, a járművel együtt.

A sértett értesítette a rendőröket, akik a környező biztonsági- és térfigyelő kamerák felvételei alapján megállapították, hogy a besurranó tolvaj egy Opellel érkezett a helyszínre. Ezen a nyomon elindulva sikerült azonosítani a 29 éves elkövetőt.

N4592601


Ő sem tétlenkedett azonban, a város másik felén megpróbálta eladni a lopott autót egy ismerősének, aki azonban gyanút fogott. A tudakozón keresztül megkereste a valódi tulajdonost, aki a rendőrséggel együtt az adásvétel helyszínére sietett.

A vádlottat elfogták, majd lopás gyanújával kihallgatták. Ezután szabadlábon védekezhetett, ám az első adandó alkalommal megpróbált eltűnni a hatóságok elől. A nyomozók végül – elfogatóparancs birtokában – 2024. január 24-én fogták el. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az eljárást az asszony őrizetbe vétele mellett folytatja.

Forrás: police.hu