Kiderülhetett a Toyota brutális GT-jének valódi neve

2024.01.27. 15:00

A Toyota még 2022 januárjában, a Tokyo Auto Salonon mutatta be a GR GT3 nevű versenyautó-koncepciót. 2023 nyarán az is kiderült, hogy a gyártó valódi, GT3 kategóriás versenygépet épít a látványterv alapján, amellyel 2026-tól a WEC-ben (World Endurance Championship) és ennek részeként a Le Mans-i 24 óráson is rajthoz állnak.

Ez egyben azt is jelenteti, hogy a modellből utcai változat is készül, hiszen ezt megköveteli a GT3-as szabályrendszer. Bár ezt a Toyota versenycsapatának igazgatója, Rob Leupen is megerősítette, az új modell neve továbbra is bizonytalan. Sőt, még az sem biztos, hogy Toyota vagy Lexus márkanév alatt érkezik.


Bár a gyártó erről továbbra sem beszélt, elképzelhető, hogy közelebb kerültünk a megoldáshoz. A Toyota ugyanis az Egyesült Államokban bejegyeztette a GR GT típusnevet, mely minden tekintetben passzolna a fejlesztés alatt álló modellhez. Ez egyben biztossá tenné, hogy az új versenygép és utcai változata Toyota logóval érkezik, hiszen a GR jelölés eddig sosem került Lexus modellekre.

Persze az sem kizárt, hogy a nemrég levédetett név és a 2026-ban érkező új autó között nincs kapcsolat, bár a fentiek tükrében ezen meglepődnénk.