Egy Lambót és egy Porschét is lezúzott egy vagánykodó Tesla Model X

2024.01.29. 06:14

A Model X alapból nem tartozik a legsportosabb villanyautók közé, hiszen nagy és nehéz. Ugyanakkor gyorsulni nagyon tud: már a jelenlegi alapmodell is 3,9 másodperc alatt éri el a százat, míg a teljesen elmebeteg, 1020 lóerős Plaidnek ehhez elég 2,6 másodperc. Utóbbi már tényleg megdöbbentő adat, és a legdurvább sportautók vadászterülete.

Egy Model X – nem látszik, hogy melyik változat – sofőrje úgy döntött, hogy az egyenesben tényleg pokoli gyors Teslájával két Lamborghini és Porsche nyomába ered Milánóban. A két méregdrága Huracán STO ment elöl, mögöttük egy 911, ami a rossz minőségű videó alapján is egy Turbo S-nek tűnik.

Forrás: milanobelladadio - Instagram
Forrás: milanobelladadio - Instagram

A Tesla szorosan haladt a három sportautó mögött, azok azonban lassítottak, majd meg is álltak a pirosnál. A Tesla sofőrje nem kapcsolt időben, és már nem tudott megállni: először eltalálta a 911-et, amit a biztonság kedvéért beletolt az előtte álló Huracánba - utóbbira egy jól hallható, második csattanás enged következtetni. A rövid videó alapján az nem derül ki, hogy a balesetben megsérült-e valaki. Nagyon reméljük, hogy nem.

Bár a szupersportautók a határaikat kereső, gyorsan vezető sofőrök miatt sokszor végzik roncsként, most pont nem rajtuk múlt a dolog. Szomorú sors ez a két csodás sportautó számára, hiszen nem elég, hogy a világból lassan kiszorítják őket a villanyautók, ezt a kettőt most fizikailag is rendesen elintézte egy Tesla.

Forrás: milanobelladadio - Instagram