eNSX? Jön a Honda első elektromos sportautója

2024.01.30. 17:37

A Honda két áll-leejtős koncepcióval mutatta meg a CES-en, milyen elektromos autókkal képzelik a jövőt. A „0" elnevezésű új széria nemcsak a gyártó eddigi modelljeihez, de a jelenlegi versenytársakhoz képes is drasztikusan más lesz.

Nemrég ráadásul megtudtuk, hogy a japán gyártó már dolgozik a 0 sorozat koronaékkövén, egy teljesen új sportautón. Erről Toshihiro Mibe CEO beszélt, aki szerint a projekt jelenleg a kutatás-fejlesztési fázisában tart, és magabiztosan halad.

cBSALOON-scaled.webp



A rejtélyes sportautó részleteit egyelőre homály fedi. Azt mindenesetre tudjuk, hogy a könnyű súly, a magas hatékonyság és a tágas utastér mind fontos szempontok a fejlesztés során. Utóbbit a gyártó „e-axle" hajtáslánc használatával szeretné elérni. Ennek lényege, hogy rendkívül kompakt módon egyetlen egységbe tömöríti a motorokat, invertereket és váltókat.

Örömteli hír, hogy az új modellnél a vezetési élmény lesz a legfontosabb. A gyártó mindent megtesz azért, hogy a sofőr a lehető leginkább erre koncentrálhasson, így a műszerfal egészen minimalista dizájnt kap, így csökkentve a zavaró tényezőket.

Toshihiro Mibe azt is hozzátette, hogy az új elektromos sportautó teljesen más lesz, mint amit a Hondától eddig megszoktunk.