Egyik kézben tányér, a másikban villa, a kormányt meg az utas fogja

2024.02.02. 10:18

Sosem jó ötlet hülyeséget csinálni a volán mögött, de kiposztolni az internetre még nagyobb baklövés. Ezt tanulta meg nemrég egy gagybátori sofőr, akinek mutatványát pénzbírsággal és két hónap vezetéstől való eltiltással jutalmazta a rendőrség.

A vétkes férfi a megengedett 90 helyett 100-zal hajtott a Göncruszka és Vilmány közötti országúton úgy, hogy egyik kezében tányért, a másikban pedig egy fém evőeszközt fogott, miközben a kormányt az anyósülésen utazó társa tartotta.


A rendőrség a közösségi médiából értesült az esetről, majd hamarosan azonosította is a sofőrt, aki meghallgatása során elismerte a szabálysértések elkövetését.

„Az Encsi Rendőrkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a balesetek többségének hátterében súlyos szabályszegés áll. A rendőrök a jövőben is határozottan fellépnek azon járművezetőkkel szemben, akik a közlekedési szabályok megsértésével, felelőtlen magatartásukkal veszélyeztetik a maguk, illetve mások testi épségét, biztonságos közlekedését! Kérjük, tartsák be az alapvető közlekedési szabályokat!" - zárul a police.hu közleménye.