Meghalt az Arteon, éljen az Arteon!

2024.02.06. 12:52

Tavaly megírtuk, hogy a Volkswagen termékpalettát racionalizál, aminek az egyik áldozata az Arteon. Most a Volkswagen azt is is tisztázta, hogy melyik modellváltozat meddig marad velünk.

Mint kiderült, az ötajtós változatot már észrevétlenül kinyírták: a Motor1 kérdésére ugyanis azt válaszolta a cég, hogy 2023 végén már legyártották az utolsó ötajtós példányt, és nem is készül majd belőle több. Annak a verziónak tehát végleg reszeltek, béke poraira.

Ez megy
Ez megy

Előbbi talán kevésbé meglepő fordulat, az viszont annál inkább, hogy a Shooting Brake-et még viszonylag sokáig életben tartja a Volkswagen. A terveik szerint a mélyre húzott tetővonalú, sikkes kombi 2026-ig megmarad.

Ez marad
Ez marad

Hasonló méretű kombiból két frissebbet is lehet találni a konszern kínálatában: a tavaly bemutatott Superb egyik kaszniváltozata a kombi, a Passatból pedig Varianton kívül nem is készül majd más.

Aki szedánt vagy arra hasonlító, lapos és hosszú, ötajtós autót szeretne, annak se kell csüggednie: bár megszűnik az ötajtós Arteon, az új Superb szedánként is elérhető lesz, illetve elektromos vonalon ott az ID.7. Innen nézve tehát az optimalizálás jól halad, hiszen a Passatból és az Arteonból is mindössze egy-egy kaszniváltozat lesz elérhető, bár az furcsa, hogy mindkettőből a kombi maradt.

Forrás: Motor1 / Volkswagen